Benjamin Schatteman

Benjamin Schatteman a.k.a. Ben a.k.a. B&JA

Contact

0499 39 30 49 
ben@destuyverij.be
LinkedIn

Woonplaats

Brugge

De quote die mij typeert

Doe wat je wil’ 

inscriptie amulet in ‘The NeverEnding Story’

En: ‘Als jij meer fouten maakt dan ik … dan win jij.’

Mijn persoonlijke WHY

Als creatieve duizendpoot haal ik mijn energie uit het stimuleren van de ondernemingszin bij mensen en netwerken.

Jeugddroom

Ik droomde ervan om in de voetsporen van Falkor, de geluksdraak in ‘The NeverEnding Story’, te treden. Ik hoop dat ik de klanten van MethodiekFabriek het geluk, de fun en het vertrouwen kan geven om autonoom verder te kunnen. Een beetje zoals Falkor voor Atreyu deed, dus.

Mijn wens voor de wereld

Dat elk individu de zoektocht kan en mag aangaan om die dingen te doen die zo dicht bij zichzelf liggen, dat het ondernemingen worden waarvoor je bewust kiest. Ik wens dat iedereen eigenaarschap en echte verbinding kent. En dat we daar allemaal mee aan de slag gaan, zodat ons gezamenlijk verhaal sterker wordt dan ooit.

Dit vind je onder mijn bed

‘The NeverEnding Story’ van Michael Ende, alles van Arnon Grunberg, frangipane-koekjes of Pim’s, kindertekeningen en schetsen van leuke projectjes.

Hoe anderen mij omschrijven

Met Ben erbij krijg je verbeeldingskracht en speelse invalshoeken cadeau.

Waar ik graag vertoef

Onderweg. Bij voorkeur in de Dream Machine van De Stuyverij, van Stuyfplek naar Stuyfplek, door gans Vlaanderen. Of op een camping aan een rivier.

Wat anderen van mij hebben geleerd

Bruggen bouwen terwijl je erop loopt, creatief ondernemen, jeugdwerk en spelen als inspiratiebron zien, dat inclusie een middel is en geen doel op zich, verhalen vertellen, ideeën visualiseren, dat vrijwilligers ondernemers zijn die durven experimenteren ...

Wat ik deed, wat ik doe

Coördinator en voorzitter van De Stuyverij: opstarten en verbinden van Stuyfplekken in Vlaanderen.

Stuyfplek Roeselare: implementeren van de Stuyfplek-methodiek in regio Roeselare, samen met Stijn Cottenier.

Online Stuyfplek: experiment rond online verbinden van Stuyfplekken en bestuyvers, i.s.m. team.

Compagnie Collage: experiment rond de verhaalbaarheid der dingen d.m.v. voorstellingen, ondersteuning en mensen samenbrengen op en rond podia, i.s.m. Tom Vanoutryve en Stijn Wastyn.

Coördinatie Vrijetijdsondersteuningcentrum Opstap vzw: innoveren van een klassieke vrijetijdszorgorganisatie.


Publicaties:

Participatie Atlas, ruwe vormgeving en tekst: in opdracht van MethodiekFabriek rond participatie.

Speelvogel: een zakboek voor speelpleinmonitoren en begeleiders in de kinderopvang, met diverse expressievormen en de daaraan gekoppelde speelimpulsen als bijzondere invalshoek.

Wat ik je nog wilde zeggen …

Het avontuur dat ik als kleine jongen beleefde tijdens het lezen van ‘The NeverEnding Story’ beleef ik nu elke dag met de collega’s van MethodiekFabriek. Omdat het om mensen, hun projecten en echte verhalen gaat. Omdat we vertrekken vanuit wat de mensen zelf willen. 

Durf spelen en spreken vanuit verwondering en je eigen nieuwsgierigheid. Dat is de enige manier om verschillende werelden en verhalen echt met elkaar te verbinden.