Verhaal Marlies

Door stemproblemen verdween Marlies Dorme, tot in 2019 actief bij popgroep Waar is Ken?’, van het podium. Maar het gedwongen afscheid van haar grote passie maakte plaats voor een nieuwe liefde: die voor tweedehands kinderkledij. Tijdens haar herstel van een stemoperatie richtte ze een eigen bedrijfje op. Sinds kort runt Marlies Karoesel, een webshop met tweedehands kinderkledij.

De naam van Marlies Dorme doet ongetwijfeld bij heel wat muziekliefhebbers een belletje rinkelen. Jarenlang was ze een van de stemmen van ‘Waar is Ken?’, de Nederlandstalige popband die enkele jaren geleden het mooie weer maakte tot in Amerika. Eerder deze week maakte de band via sociale media nog bekend dat er later dit jaar een nieuw album aankomt, maar zonder Marlies, want zij verliet de groep in mei 2019. “Ik had stemproblemen en moest geopereerd worden”, vertelt ze. “Hierdoor verloor ik mijn twee grote passies. Niet alleen was het gedaan met zingen, ook mijn job als leerkracht in freinetschool De Bonte Specht moest ik on hold zetten. Dat was heel frustrerend.”

Tweede leven

In die moeilijke periode vond Marlies afleiding in haar andere grote liefde, die voor alles wat tweedehands is. “Ik ben zo opgegroeid. Samen met mijn ouders ging ik ook vaak naar rommelmarkten en kringwinkels. Toen ik mijn kot of mijn huis moest inrichten, koos ik er ook resoluut voor bestaande items een tweede leven te geven. Dat geldt ook voor kledij.” Dat zette Marlies aan het denken. “Vorig jaar kort voor de zomer begon er een idee te broeden. Om het verder uit te werken, deed ik beroep op de Roeselaarse stuyfplek van De Stuyverij. Daar hebben ze me goed geholpen en gaven me het vertrouwen om er voor te gaan.”

Aan- en verkoop

Sinds een maand is de webshop een feit. Je kunt er tweedehandskledij vinden voor kinderen van 0 tot 14 jaar. “Ik run die in bijberoep, want sinds december ben ik weer aan de slag als zorgleerkracht in De Bonte Specht. Karoesel bestaat uit twee luiken. Mensen kunnen bij mij terecht om kledij, schoenen en accessoires te verkopen. Nadien maken we een afspraak en selecteer ik de kleren op basis van kwaliteit, merk en de vraag. De items worden gefotografeerd en op de webshop geplaatst. Wat niet op de webshop verschijnt of niet verkocht is na drie maanden, schenk ik aan het goede doel” legt Marlies uit. “Het aanbod wordt gekenmerkt door kleurrijke en vrolijke stofjes. Basics worden ook aangeboden, zolang het maar niet te klassiek is. Karoesel onderscheidt zich van andere webshops door resoluut te kiezen voor kwaliteit. Karoesel is ondertussen een maandje online en het begint goed te lopen. Ik sluit op termijn een fysieke winkel niet uit, al zou die dan maar op specifieke dagen open zijn.”

Meer info op karoesel.be.