Projecten

Sector
Thema
Opdracht
Partons 2.0
Partons 2.0

Overheid, Provincies, Participatie, Innovatieve dienstverlening, Grensoverschrijdend werken , Cocreatieproces

Partons 2.0 is een project van het grensoverschrijdend Interreg V-programma France-Wallonie-Vlaanderen. Partons 2.0 staat voor participatieve ontwikkeling van de streek - développement participatif du territoire.

Lees meer

De Dokkerij
De Dokkerij

Bouwbedrijven, Publieke ruimte, Gemeenschapstuin, Buurtvorming, Participatie, Cocreatieproces

In de nieuwe dokken van Gent wordt een uiterst innovatieve klimaatvriendelijke wijk gebouwd. Samen met Roof Food, Sabien Windels kregen we de opdracht om een eetbare deeltuin te vormen

Lees meer

Bar-a-van & Buurtsalon
Bar-a-van & Buurtsalon

Overheid, Sociale sector, Buurtvorming, Innovatieve dienstverlening

Het ontwikkelen van laagdrempelige ontmoetingsplaatsen onder de vorm van een buurtsalon bij de dorpsbibliotheek en de inrichting van een caravan als mobiele bar (Bar-a-van)

Lees meer

Next Lab
Next Lab

Overheid, Sociale innovatie, Cocreatieproces

Elk jaar organiseert Groen het ‘festival van de toekomst’: Next festival. MethodiekFrabriek kreeg de opdracht om er de sociaal innovatoren en ondernemers en hun impact in de kijker te zetten, en bezoekers te laten participeren.

Lees meer

Het grote repareeronderzoek
Het grote repareeronderzoek

Privésector, Sociale sector, Consumentisme, Innovatie, Industrie, Cocreatieproces, Onderzoek , Business modelling

Netwerk Bewust Verbruiken – dat nu ‘Transformisten vzw’ heet, onderzocht binnen het project ‘Het Grote Repareeronderzoek’ (Repairable) wat nodig is voor een repareerbare toekomst. Hoe kan dit werken, maar ook: wat zijn de drempels?

Lees meer

Spark Social Enterprise Safari België
Spark Social Enterprise Safari België

Sociale sector, Sociaal ondernemerschap, Snelle impact, Harvesting, Win-winveiling

Sociale innovatiefabriek organiseerde met De Punt en haar internationale partners een toolkit voor sociaal ondernemers. In het kader van dit project werden drie ‘Safari’s’ georganiseerd in de deelnemende landen Groot Brittannië, Nederland en België.

Lees meer

Future Leaders Academy
Future Leaders Academy

Privésector, Onderwijs, Innovatie, Leadership, Transitie, Innovatieve dienstverlening, Cocreatieproces

Toekomstige leiders, zowel op politiek als op economisch niveau, zullen in de toekomst anders moeten denken en doen. Roland Duchatelet en zijn partners buigen zich over een programma van 10 dagen waarmee ze niet alleen een mindshift wilden bereiken bij de deelnemers, ze wilden dat ze een wereldwijd netwerk van echte game-changers vormden.

Lees meer