Eefje Cottenier

Eefje Cottenier

Contact

eefje@destuyverij.be
LinkedIn

Woonplaats

Anzegem, België, Europa, op deze wereldbol, in dit universum

De quote die mij typeert

Outside of your comfort zone is where the magic happens.
En: Doen is de beste manier van denken.

Mijn persoonlijke WHY

Iedereen heeft recht op zijn plekje in deze wereld, waarderen en gewaardeerd worden is een basisrecht. 


Jeugddroom

Ik wilde de wereld veranderen, van kleins af aan. Ik zag veel problemen in mijn omgeving en wilde die oplossen. Mijn tante toonde me ooit een vriendenboek van mijn neef, waarin ik schreef: ‘Ik ga hele goeie ideeën hebben voor een betere wereld en ik zal ze verkopen voor veel geld.’


Mijn wens voor de wereld

Leven in een wereld waarin (mentale) diversiteit normaal is. Waarin iedereen zijn eigen pad kan volgen en op zijn eigen ritme z’n leven kan ‘craften’. Een wereld waarin mensen samen-leven, en dus samen de regie in handen kunnen nemen. Een wereld waarin we niet streven naar maximale groei, maar naar voldoening en evenwicht. Evenwicht in onze eigen levens, maar ook op maatschappelijk en ecologisch niveau.


Dit vind je onder mijn bed

Boeken. ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman, ‘De wereld dat ben jij’ van Jiddu Krishnamurti en ‘Holzer’s permacultuur’ van Sepp Holzer. En ook enkele interieurmagazines, want interieurontwerp is mijn favoriete hobby.

Hoe anderen mij omschrijven

Creatieve duizendpoot, ideeënfontein, visionair of toekomstdenker, stormwind of ‘doenker’ (denker/doener). Mensen omschrijven me ook wel eens als een zotte doos of een ‘raar geval’. Tja.


Waar ik graag vertoef

In het voedselbos dat ik aanleg in mijn tuin, bij mijn gezin en bij mijn framily, zijnde mijn vrienden en collega’s.


Wat anderen van mij hebben geleerd

Dat er altijd oplossingen zijn, dat het ondenkbare soms ook mogelijk is. Dat balans en focus belangrijk zijn, en dat  de ‘vibe’ primeert. Dat ondernemen en sociaal engagement hand in hand kunnen gaan. Geloof in jezelf en je intuïtie. 


Wat ik deed, wat ik doe

Ik ben een school dropout. Had ik mogen studeren, dan had ik antropologie gekozen. In plaats daarvan leerde ik uit elk aspect van elke job die ik ooit deed, en die kennis gebruik ik tot op de dag van vandaag. University of life, baby! 

Ik startte als stewardess en reisadviseur, en zette op 23-jarige leeftijd een eerste vennootschap als interieurarchitect op poten. Ik werkte als product manager in een telecombedrijf en als marketeer in de voedingsindustrie. Ik leefde me creatief uit als styliste voor televisieproducties, maar keerde terug naar de marketingwereld als communicatie expert bij Partena en later als sales en marketing manager van een ondernemersblad. In 2008 waagde ik de sprong: ik werd zelfstandig consulent in positionering en marktinnovatie, met een hart voor authenticiteit. Ondanks de crisis was men nog niet helemaal klaar voor de idee dat een werkelijk verschil maken ook economisch interessant kan zijn, en ik pakte m’n koffers. Na een onderdompeling in de cultuur en het bestuur van Brazilië was ik helemaal klaar om te ondernemen op de manier waarop ik het wilde. Niet lang daarna werden De Stuyverij, Cokido, Place to Bee, Ellya bvba en MethodiekFabriek geboren. Eén vzw en twee vennootschappen. And the story continues.


Wat ik je nog wilde zeggen …

Dat samen altijd beter is, en ‘doen’ de beste manier van denken. Concurrentie is een menselijke emotie, maar als je daar voorbij raakt, zie je dat de oceaan groot genoeg is, en de maatschappelijke uitdagingen talrijk. Laten we de klus samen klaren.