Stijn Cottenier

Stijn Cottenier

Contact

stijn@destuyverij.be
0474 79 04 77
Facebook
LinkedIn

Woonplaats

Meulebeke

De quote die mij typeert

Alleen ga je snel, samen kom je verder. En ook: loop niet te lang rond met je idee: begin eraan en vertel erover.

Mijn persoonlijke WHY

Duurzaamheid voor iedereen. Een wereld waar zoveel mogelijk mensen voldoening halen uit wat ze doen, met een bewuste kijk op gedeelde leefbaarheid in het heden én met oog voor de toekomst).

Jeugddroom

No more jobs. Wanneer mensen met hun passie kunnen bezig zijn, hoeven ze zich niet uit bed te slepen omdat ze Moeten Werken, maar worden ze lekker wakker om hun ding te doen.

Mijn wens voor de wereld

Mijn hoop voor de wereld is dat alle mensen zichzelf kunnen en mogen zijn, en dat ze helpen om dit ook voor anderen mogelijk te maken.

Dit vind je onder mijn bed 

Tot voor kort vond je onder mijn bed vooral stof. Dankzij van onze poetsvrouw is dat er nog zelden. Op mijn bed is er stof tot nadenken en wordt er veel gedroomd. Naast mijn bed liggen boeken, waaronder ‘Start met waarom’ van Simon Sinek en ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman.

Hoe anderen mij omschrijven

Grappenmaker, gepassioneerd, sensitief. Naar verluidt voel ik mensen en groepsdynamiek en goed aan.

Waar ik graag vertoef

In De Stuyverij. Er zit iets in het bloed van de Cotteniers dat mensen wil verbinden, en de wereld wil verbeteren. Het is dan ook geen toeval dat Eefje en ik collega’s zijn geworden. Het is eerder een wonder dat het zo lang heeft geduurd.

Local Act,  : Ondertussen startte ik ook mijn eigen bedrijfje . Local Aact verbindtricht zich er vooral op om mensen en organisaties te verbinden rond een bepaald thema, een idee of, een uitdaging, en om op die manier proces te vormten en/of te begeleidt de realisatie ervanen. 

In de tuin! Mijn passie voor groenten en kruiden kreeg ik van m’n grootvader mee.begon van kindskleins af aan bij mijn grootvader. SindsdienZoveel jaar la, ondertussen is de wilzin om zelfvoorzienend te zijn alleenenkel maar gegroeid, en deel ik met heel veel plezier de m’n kennis van hetvoor het ecologisch tuinieren heel graag met anderen. 

En ook
Bij LETS, waar mensen diensten en spullen ruilen in een lokaal netwerk, en (VELT), voor een cursus ecologische moestuin.  Op een Repair Café of Geefplein, in een buurthuis of een, samentuin, bij WOP (Wijzer Omgaan met de Planeet) vzw ...

Wat anderen van mij hebben geleerd

Luisteren en ruimte laten voor anderen zodat ze de weg naar groei of de oplossing van een probleem kunnen vinden (holding space), verbindend werken, burgerinitiatieven opstarten from scratch, werken met een complementaire munt ...

Wat ik deed, wat ik doe - carrière

Local Act is mijn eigen bedrijfje. Local Act verbindt mensen en organisaties rond een bepaald thema, een idee of een uitdaging, en vormt en/of begeleidt het realisatieproces ervan. 

Opstart Geefpleinen

Opstart Repair Cafés

Opstart bijspelerij Roeselare

Opstart Samentuinen

Opstart buurtwerking Thof VanTinneke

Opstart gemeenschapsmunt TalentO

Opstart Stuyfplek Roeselare

Opstart WOP vzw

Valt het op dat ik een voorliefde voor start-ups heb?

Wat ik je nog wilde zeggen …

… maar waar ben jij eigenlijk graag mee bezig?